Question # 1 - How to get Help on Ncashjunk.com?

Answer - Please submit your question on https://ncashjunk.com/contact-us.html or send a email to support@ncashjunk.com or info@ncashjunk.com

-----------------------------------------------------------------------------

Question # 2How to post bulk E-waste Items?

Answer - Please select "Others" category and then select "Bulk" as sub category while posting E-waste to ncashjunk.com. You may add a description of all items or you may put a scanned copy of list of all items.

-----------------------------------------------------------------------------

Question # 3What is E-waste?

Answer - E-waste refers to electronic products nearing or achieved the end of their "useful life", for example, Computers, Televisions, VCRs, Stereos, Copiers, and Fax Machines. Many of these products can be reused, refurbished, or recycled.

​-----------------------------------------------------------------------------

Question # 4Why should we sell my E-waste, when it's time consuming and for small amount/benefit?

Answer - Recycling takes little effort on your part but makes a big difference to the world.

Be responsible today for a better tomorrow. Recycling/Reuse of E-waste is friendly way to protect the Earth. Recycling is important in today’s world if we want to preserve this planet for our future generations.

​-----------------------------------------------------------------------------

Question # 5 - Why should we recycle E-waste rather than throwing and burning E-waste?

Answer - E-waste contains toxic and hazardous materials including Mercury, Lead, Cadmium, Beryllium, Chromium and chemical flame retardants, which have the potential to leach into our soil and water, they can harm us when they enter or contact the body.

​-----------------------------------------------------------------------------

Question # 6 - What can be recycled in waste/on-working electronic things? Or What can be recycled in non-working electronic device?

Answer - E-waste contains many valuable, recoverable materials such as Aluminum, Copper, Gold, Silver, Plastics, and Ferrous metals. In order to conserve natural resources and the energy needed to produce new electronic equipment from virgin resources, electronic equipment can be refurbished, reused, and recycled instead of being landfills

​-----------------------------------------------------------------------------

Question # 7 - What do we do with E-waste?

Answer - Reduce, reuse, and recycle. Reduce your generation of e-waste through smart procurement and good maintenance. Reuse still-functioning electronic equipment by donating or selling it to someone. Recycle those components that cannot be repaired. Most electronic devices contain a variety of materials, including metals, that can be recycled.

​-----------------------------------------------------------------------------

Question # 8 - What NcashJunk provides?

Answer - It provide a platform for individual-households/communities/companies to dispose their

E waste and recycling plants to collect it.Thereby,reducing such waste and making the process smooth for both parties.

​-----------------------------------------------------------------------------

Question # 9 - What difference will NcashJunk makes?

Answer - Society has multiple sources where we can collect Waste from apartment,malls,companies,etc. But still there are many individual-houses, small apartment, who throw their non-working electronic gadgets without finding source for recycling their E-waste. So we provide a platform where an individual can sell their E-waste and get it En-cashed.

​-----------------------------------------------------------------------------

Question # 10 - What would be the payment method?

Answer - Once the product is confirmed,payment should be made to the seller, either by PayTm or Bank-transfer.

​-----------------------------------------------------------------------------

Question # 11 - Where the company is located?

Answer - It is located at sarjapur road, Bengaluru, Karnataka, India.